12. 08. 2020
Vremenska postaja Gira

Vremenska postaja Gira KNX

Z vremensko postajo Gira KNX bo vaš pametni dom samodejno prilagodil svoje sisteme in nastavitve glede na vremenske razmere. To napravo lahko povežete s KNX pametno inštalacijo in se brezskrbno prepustite udobju, saj se bo vaš dom odzval točno tako, kot želite.

Vremenska postaja Gira KNX poleg merjenja zunanje temperature zazna tudi hitrost vetra in jakost padavin, s katerimi bo vaš pametni dom pripravljen na vsako vreme. Preko pametne inštalacije KNX sistema si lahko podatke ogledate v jasni in uporabniku prijazni obliki nadzorne enote Gira G1, pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

S priklopom vremenske postaje na svojo pametno inštalacijo KNX lahko določite ukaze, kateri se izvedejo ob določenih situacijah. Na primer ob visoki intenzivnosti svetlobe, vremenska postaja omogoča, da se žaluzije samodejno spustijo na želeno višino.

Čez dan lahko naprava prevzame nadzor nad vašo pametno kosilnico, zvečer pa jo lahko konfigurirate za spuščanje senčil ter za vklop zunanje razsvetljave. Vremensko postajo lahko povežete tudi s svojim namakalnim sistemom ter s tem omogočite zalivanje vrta ob suhem vremenu.

Vremenska postaja Gira KNX Plus vam ponuja tudi natančnejše vremenske podatke, kot so absolutna in relativna vlažnost, hitrost in smer vetra, padavine, temperatura, itd. Podatke o vremenskem stanju lahko vidite na zaslonu vašega pametnega telefona ali tablice, tako da lahko natančno veste, kaj se bo zunaj dogajalo ne glede na letni čas.

Vremena nihče ne more spreminjati, toda z vremensko postajo Gira KNX lahko ves čas spremljate zunanje dogajanje. Ne glede na vreme pa ste lahko prepričani, da bo naprava omogočala odziv vašega pametnega doma. Tako vam ni potrebno skrbeti za svoje žaluzije, zunanjo razsvetljavo ali vrt, saj bo za vse to poskrbela vaša vremenska postaja.

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane