30. 11. 2021
Gira domofon

Očarajte gosta že na vhodnih vratih z domofonskim sistemom Gira 106

Prvi vtis je še kako pomemben, zato presenetite gosta že na vhodnih vratih svojega doma s tehnološko napredno in hkrati estetsko dovršeno rešitvijo, ki daje poudarek vrhunskemu dizajnu.

Včasih so imele hiše ali stanovanja pred vrati zvonec, ki je bil običajno videti kot stikalo za prižig luči in s tem nič posebnega. Opravljal je sicer svojo osnovno funkcijo in priklical stanovalca. Morda se je ta skozi kukalo v vratih lahko še dodatno prepričal, kdo stoji pred vrati, to pa je bilo tudi vse. Sledili so domofoni, navadno v obliki slušalke v notranjosti stavbe, s pomočjo katerih smo se lahko z obiskovalcem pogovorili, preden smo mu odklenili vrata. Lahko smo jih odklenili, ne da bi dejansko šli do vrat, kar je predstavljalo določeno prednost.
 

Vrhunski dizajn in izbrani materiali

Danes pa so najnaprednejši domofoni že prave »večopravilne naprave«, poleg tega pa se lahko nekatere, kot je domofonski sistem Gira 106, pohvalijo z vrhunskim dizajnom in skrbno izbranimi materiali. Gira 106 je pravzaprav komunikacijski sistem, ki ga je mogoče prilagoditi željam posameznika – pa če govorimo o praktičnosti ali o dizajnu.
 

Povezava s telefonom

Gira 106 je modularni sistem v pravem pomenu besede, pri katerem sta na voljo avdio in video enota, potem so tu še zvočniki in kakovostna širokokotna kamera, ki ni obvezna. Kamera predvaja ostro in jasno sliko s kompenzacijo morebitne premočne svetlobe iz ozadja. Omogoča tudi nočni način, tako da boste obiskovalca lahko jasno videli tudi ob zelo slabih svetlobnih pogojih. Ščiti jo elegantno črno steklo. Zvok iz mikrofona vas bo razvajal z vrhunsko kakovostjo, glas obiskovalca boste namreč jasno slišali tudi ob glasnejših zvokih iz ozadja, saj pametni sistem odpravlja hrup iz okolice. Ena glavnih prednosti pa je, da lahko domofon povežemo s telefonom in gostom celo odklenemo vrata, tudi če smo v službi ali se potepamo. Zunanja enota je, jasno, odporna na vodo.

Obiskovalce lahko torej pozdravimo preko notranje enote ali kar preko pametnega telefona. Na zaslonu telefona lahko enostavno vidimo, kdo stoji pred vrati, ne glede na to, kje se nahajamo, le povezani moramo biti s spletom. Kot smo že omenili, lahko vrata na daljavo tudi odklenemo, velja pa poudariti, da je funkcija odklepanja popolnoma varna in zaščitena s PIN kodo. Tudi če smo zdoma in smo obiskovalca zamudili, zvonec poskrbi, da bomo vedeli, kdo je bil pred vrati. Ob zvonjenju namreč sistem na vgrajeno kartico samodejno shrani slike, ki jih posname kamera pametnega zvonca. Tako lahko vedno za nazaj pogledamo, kdo je zvonil, medtem ko nas ni bilo doma.

Sistem je posebej primeren za enodružinske hiše ali apartmaje, a se odlično obnese tudi v pisarnah, industrijskih nepremičninah in hotelih. Nanj lahko povežemo do 17 avdio in 13 video postaj.


Modularna struktura nudi neskončno možnosti

Slog, ki krasi domofonski sistem Gira 106, bi lahko opisali kot minimalističen, a hkrati premijski in eleganten. Kljub temu je izdelan iz materialov, ki so odporni na praske. Posamezni moduli so kvadratne oblike in merijo 106,5 mm x 106,5 mm. Mogoče jih je kombinirati in razporediti po svojih željah, pa naj bo to navpično, prečno ali v kvadrat. Kamera, mikrofon, klicni gumbi in hišna številka (lahko tudi ime ulice ali npr. logotip podjetja) so lahko razporejeni, kakor si sami želite, tako da so velikost, zasnova in funkcionalnost prilagojene vaši uporabi. Tudi ko je sistem že postavljen, so razširitve in spremembe izvedljive.

Želite imeti domofon v črni barvi? Morda v beli ali bronasti? Ni problema! Želite nerjaveče jeklo ali aluminij? V podjetju Gira so poskrbeli za vse. Ne samo, da domofonski sistem Gira omogoča različne postavitve in funkcionalnosti. Poleg je mogoče vključiti Renzove sisteme nabiralnikov, skupaj pa sta vedno eleganten in urejen par.
 

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane