Gira pametna hiša

Pametna hiša Gira

Kakovostno parametriziran KNX Gira sistem samodejno in brez napak izvaja opravila v vašem domu, ki omogočajo več kot 25 % prihranka energije, povečajo vaše udobje in brez vašega posredovanja poskrbijo za varnost vašega doma.

Odkrijte raznolik in inovativen svet Gira KNX inteligentnih rešitev

Aplikacije so navidezno neomejene - od centralnega nadzora razsvetljave, senčil in ogrevanja, do uporabe sobnih prizorov (scen), nadzora časa, zabave, »panic button«, simulacije prisotnosti kot zaščite pred vlomi, alarmov, vizualizacije energetskih podatkov in še veliko več.

Pametni sistemi Gira predstavljajo prihodnost vsakega doma, industrijskega objekta, poslovnega prostora ali hotela. Z moderno dobo je namreč naše življenje postalo vse hitrejše in bolj stresno, zato je optimiziranje našega časa izjemnega pomena – tako v službi, kot doma.

Gira KNX pametni sistemi omogočajo upravljanje vašega doma ali poslovnega prostora preko vašega pametnega telefona, tablice, namiznega računalnika, krmilne enote Gira G1, Gira Control Client 9 ali Gira Control Client 19. KNX sistem v povezavi s strežnikom HomeServer združuje različne funkcije, kot so upravljanje z razsvetljavo, senčili, ogrevanjem in klimatizacijo, prezračevanjem, domofonom in varnostnimi sistemi ter še mnogo več. Vse te funkcije pa je možno ne glede na njihovo velikost opravljati zgolj preko pametnih stikal, saj sistem deluje decentralizirano in tako vsak element posebej omogoča delovanje.

Poleg upravljanja z velikimi sistemi so v Giri razvili tudi majhen, a izjemno zmogljiv strežnik Gira X1, posebej priročen za enodružinske hiše in manjše KNX sisteme, v katerem so združene vse funkcije, ki jih vaš dom potrebuje in se navadno povezuje z Gira G1 krmilno enoto.

Razsvetljava, senčila in HVAC sistemi

Avtomatsko prilagajanje razsvetljave, senčil in HVAC sistemov (heating, ventilation, air conditioning) v prostoru glede na uro, vrsto in orientiranost prostora je lahko možno le z Gira pametnimi sistemi. S tem so vse elektro in strojne instalacije povezane v celoto in tako hkrati poskrbijo za energijsko učinkovitost vaše stavbe in vaše udobje.

Funkcije prilagojene vašim potrebam

Se tudi vi v večernih urah radi razvajate v objemu svojih najbližjih? Gira pametne instalacije vam omogočajo nastavljanje sobnih prizorov (scen), kjer s pritiskom na eno samo pametno tipko ali zaslon lahko zatemnite svetila, spustite senčila, spremenite temperaturo v prostoru, prižgete glasbo in se prepustite razvajanju vašega pametnega doma Gira.

Gira aplikacija pametna hiša

Nepremagljiva varnost

Mnogo uporabnikov se za pametno hišo odloči predvsem zaradi višje varnosti svojega doma ali poslovne stavbe. S pametnimi sistemi Gira namreč lahko kjerkoli in kadarkoli preverite dogajanje v stavbi, na daljavo odprete vhodna vrata, preverite zgodovino odklepanja ali preverite, kdo stoji pred vrati. Poleg tega Gira pametne instalacije združujejo senzorje prisotnosti, ki ob nenavadnem dogajanju javijo dejavnost vaši pametni napravi in sprožijo simulacijo prisotnosti v stavbi.

Dodatno varnost si lahko zagotovite tudi s funkcijo izklopa vtičnic v nočnem času. Z Giro ste tako brezskrbni tako na dopustu, službeni poti, kot tudi doma.

Upravljanje preko telefona ali tablice

Aplikacija Gira – imejte svoj dom vedno pri sebi. Povezava sistema KNX Gira z enoto Gira HomeServer ali Gira X1 omogoča daljinsko upravljanje vseh inteligentnih funkcij. Z napravami iPhone, iPad, iPod touch in z napravami na osnovi OS Android lahko uporabniki izjemno enostavno in uporabniku prijazno – neodvisno od lokacije – upravljajo z razsvetljavo, regulirajo temperaturo ogrevanja in še mnogo več.

Gira X1

Gira X1

Kompakten in izjemno zmogljiv strežnik Gira X1 je posebej razvit za enodružinske hiše in manjše KNX sisteme.

Gira G1

Gira G1

Inteligentna krmilna enota Gira G1 se s svojo brezčasno, elegantno in preprosto zasnovo estetsko prilega vsakemu konceptu notranje opreme doma.

Gira One "Enostavno bivanje po vaših merilih"

Gira One "Enostavno bivanje po vaših merilih"

Gira HomeServer

Gira HomeServer je računalnik za najkompleksnejšo pametno stavbo. Električno inštalacijo sistema KNX povezuje z računalniškim omrežjem in internetom, s čimer omogoča preko številnih upravljalnih enot centralno krmiljenje inteligentne tehnologije stavbe – neodvisno od kraja bivanja. Poleg tega se lahko v krmiljenje stavbe neopazno vključijo številne druge tehnologije, kot so sistemi za pogovor z zunanjo domofonsko enoto, kamere in avdio sistemi ter drugi sistemi za sanitarna območja, kuhinje in zabavo, ki so pametno in učinkovito povezani med seboj. Številne od teh tehnologij je zaradi globalnega standarda KNX mogoče preprosto povezati med seboj v omrežje.

Razširitev KNX sistema z Gira Home Serverjem prinaša številne prednosti: omogoča povezavo na pametne naprave ali krmilne enote, poleg tega pa omogoča najboljše udobje, varnost in energetsko učinkovitost.

Več informacij o blagovni znamki Gira lahko najdete na spletnih straneh:

Home Server

Mnenja naših strank

Reference Gira G1
Reference
Pametna hotelska soba
Pametna hotelska soba
Pametno stikalo Gira system 3000
Elektro oprema Gira

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane