04. 03. 2021

Z Gira inteligentnim sistemom avtomatizirajte svoj dom

Nadzor razsvetljave, ogrevanja, senčil, prezračevanja, upravljanje domofona, uporaba scen in še bi lahko naštevali. To so zadeve, ki dodajo dajo piko na i udobju vašega doma ali poslovnega prostora. 

Poleg naštetega je vse bolj pomembno, da se doma počutite varno, zato Gira pametni sistemi lahko nudijo tudi simulacijo prisotnosti kot zaščite pred vlomi, alarme ali »panic button«. Danes je nabor rešitev Gira pametnega doma neskončen. Tovrstne rešitve pa ne nudijo zgolj udobja in varnosti, z njihovo pomočjo boste tudi prihranili. Gira inteligentna inštalacija omogočajo celo vizualizacijo energetskih podatkov in še veliko več. Z Gira pametnim sistemom  boste bolj brezskrbni, poskrbeli boste za varnost, skratka - naj dom dela namesto vas. 
 

Za dom, poslovni prostor ali industrijski objekt


Pametni sistemi Gira v hiter tempo življenja vnesejo mirnost in optimizirajo vaš čas. Z Gira KNX (avtomatska regulacija naprav) pametnimi sistemi boste dom ali poslovni prostor upravljali kar preko pametnega telefona, tablice, računalnika ali katere izmed Gira krmilnih enot. V povezavi s strežnikom Gira HomeServer bo Gira KNX sistem združil zgoraj omenjene funkcije. Vse funkcije je možno upravljati tudi zgolj preko pametnih stikal.


Razsvetljava, ogrevanje, hlajenje


Vaš prostor lahko samodejno prilagaja razsvetljavo, poleg tega pa tudi senčila, ogrevanje, hlajenje in prezračevalni sistem (HVAC). Ker je Gira sistem pameten, lahko vse upravlja na določeno uro ter vrsto in orientiranost prostora. Ne gre samo za udobje, ampak tudi za energetsko učinkovitost. To je win-win kombinacija udobja in prihranka.


Kaj je nastavljanje scen?


Pri nastavljanju sobnih prizorov oziroma scen gre za to, da s pritiskom na eno tipko ali zaslon naredite več stvari hkrati, na primer zatemnite svetila, spustite senčila, vklopite gretje in prižgete glasbo. Vse to je mogoče urediti z enim samim pritiskom na Gira pametno stikalo.
 

Gira pameten dom je navadno tudi varen


Gira pameten dom z vsemi svojimi prednostmi bo prinesel v vaše življenje veliko procesov, ki bodo poenostavljeni, a za miren spanec in za miren odhod od doma morate poskrbeti tudi za varnost svojega imetja in konec koncev za imetja svojih najbližjih.


Pametni sistemi Gira vam omogočajo, da kjerkoli in kadarkoli preverite, kaj se dogaja v stavbi, pa naj bo to vaš dom ali poslovna zgradba. To pa še ni vse, saj lahko na daljavo zaklenete vhodna vrata, preverite zgodovino odklepanja in zaklepanja ali pa preprosto preverite, kdo stoji pred vhodnimi vrati.


Gira senzorji prisotnosti vas v vsakem trenutku obvestijo, če se kdo nahaja v prostoru, poleg tega lahko sistem nastavite tako, da senzorji sprožijo simulacijo prisotnosti v stavbi - na primer prižgejo luči v spalnici, dnevni sobi ali praktično kjerkoli. Če gremo še nekoliko dlje, si lahko omislite funkcijo izklopa vtičnic v nočnem času in podobno. Možnosti je res ogromno. Na mnoge od njih verjetno sami še pomislili ne bi, a vam jih izkušeni strokovnjaki Projekt gt  lahko predstavijo in popolnoma spremenijo vaše življenje – na bolje, veliko bolje! Ne glede na to, ali ste pristaš Appla ali naprav z operacijskim sistemom Android. Aplikacija Gira za mobilne naprave podpira oboje.


Gira - več kot 100 let tradicije
Gira je družinsko podjetje, ki od ustanovitve leta 1905 z novostmi in inovacijami oblikuje svet električnih inštalacij in upravljanja stavb. Značilna kakovost »Made in Germany«, trajnostna naravnanost s kar najmanj vpliva na okolje ter popolnost oblike in funkcionalnosti so skupne točke podjetja. Njihove proizvode najdemo v približno 40 državah po vsem svetu. Gira proizvodi pa mnogokrat dobivajo mednarodna priznanja za novosti in dizajn (Red Dot Award, iF (international Forum), Design Award, Architects' Darling awards…).
 

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane