Gira reference - hotel Breeze Amsterdam

Pametna inštalacija Gira predstavlja nov koncept sodobnega življenja, saj pripomore k večji varnosti, udobju in energetski učinkovitosti naših domov. Gira vključuje KNX sistem, kar pomeni, da povezuje različne funkcije, kot so upravljanje z razsvetljavo, senčili, ogrevanjem, prezračevanjem ter še mnogo več. Gira predstavlja kakovost izdelkov, ki so narejeni v Nemčiji, najdemo pa jih po vsem svetu. 


Eden izmed takih primerov je tudi hotel Breeze v Amsterdamu, ki deluje z nizko porabo energije, imenovan »Zero Energy«. Posebnost hotela se kaže v tem, da stavba deluje na električno energijo, ki jo ustvari na stotine sončnih panelov, nameščenih na zunanji strani stavbe.  V hotelske sobe je umeščena pametna inštalacija Gira, kar še dodatno pripomore k nižji porabi energije. Razsvetljava in ogrevanje delujeta samo v času, ko to gostje resnično potrebujejo, sami pa si lahko nastavijo temperaturo sobe po svoji želji. Pametna inštalacija Gira upravlja s krmiljenjem senčil in tako preprečuje pregrevanje prostorov. Vsaka soba ima v pametni sistem umeščeno tudi regulacijo prezračevanja za stalno dovajanje svežega zraka. 
 

Hotel je opremljen z 195 ekološkimi sobami, v katere je umeščen luksuzen dizajn pametnih tipk, stikal in vtičnic elektro opreme Gira. Barve in okolju prijazni materiali v sobah nudijo prijetno in sproščujoče okolje, ter poskrbijo za najvišji nivo udobja. Okna v sobah segajo od stropa do tal in tako poskrbijo za dovolj naravne svetlobe, kar še dodatno pripomore k dobremu počutju gostov. Gostje si lahko s pametno inštalacijo Gira sami regulirajo ogrevanje, razsvetljavo ter senčila.

Pametna inštalacija Gira je umeščena tudi v restavracijo, kjer svojim gostom nudijo samo lokalne izdelke. Delujejo po načelu »brez odpadkov«, s čimer pripomorejo k nižji onesnaženosti okolja. Pametna inštalacija Gira omogoča dobro prezračevanje prostora, opremljenost z zelenimi rastlinami pa daje občutek dodatne svežine prostora.

Mateja

© projekt gt d.o.o., 2019. Vse pravice pridržane